Ligging in het Lutterzand

De absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspanning en genieten. Het riviertje De Dinkel stroomt slingerend door het gebied en zorgt hier en daar voor mooie zandstroken en spectaculaire afkalvingen.

De natuur en het glooiende landschap is gevarieerd met dennebomen, loofbomen, jeneverbessen, zandverstuivingen en heidevelden. Het is ook een hemel op aarde voor tal van vogels, zoals de kleinde bonte specht, de bonte vliegenvanger, de buizerd, de goudhaan, de kuifmees en tal van andere inheemse soorten. De oever van De Dinkel is het domein van de oeverzwaluw en de ijsvogel.In de heidevelden is bij een warme zomeravond de nachtzwaluw te zien.

De Groene Staart

Ten hoogte van het Lutterzand heeft de dinkel een zeer fraaie meander gevormd. Het land binnen deze meander wordt de Groene Staart genoemd. Hier heeft zich op de lage oever een jong ooibos ontwikkeld.

Aardkundig monument het Lutterzand

De gemeente heeft deze bijzondere dekzandontsluiting benoemd tot aardkundig monument. Hier is een uniek stukje geologische geschiedenis ontsloten, wat van grote betekenis is voor het begrip van de Nederlande geologische kennis.

Natuurkampeerplaats De Kunne; uniek gelegen aan de Dinkel in het prachtige Lutterzand
©2016 De Kunnen   |   Sitemap   |  Ontwerp: Webton.nl